Hoe verzorg je droogbloemen?

Droogbloemen kopen

Droogbloemen kopen kan op allemaal verschillende plekken. Het kan in een winkelcentrum of wanneer je het op een makkelijke manier wilt doen, kan het tegenwoordig ook allemaal online vanaf de bank. Als je een grote bos droogbloemen wilt of een kleine bos, voor op tafel, dan kan dat. Maar droogbloemen moet je niet op dezelfde manier verzorgen en onderhouden, als gewone bloemen. De gewone bloem, die de meesten zijn gewend, heeft om de zoveel tijd water nodig, maar de droogbloem, zoals aan de naam te zien, houdt van droogte en heeft dus geen water nodig. hieronder een paar tips om de bloemen te onderhouden.

Onderhoudstips

Een mooie bos droogbloemen kopen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het moet ook onderhouden worden. De plek waar de bloemen staan heeft veel invloed op de kleur die ze krijgen. Droogbloemen hebben vaak mooie felle kleuren en die kleuren vervagen, wanneer de bloemen lang onder een felle zon staan, dus als je de felle kleuren graag wilt behouden, dan moet je de bloemen bij ramen weghouden. Daarnaast, zoals eerder genoemd, heeft een droogbloem geen druppel water nodig. Doordat ze worden opgehangen in het begin om te drogen, wordt hun watertoevoer onderbroken. Dus ook als je stof van de bloemen af wilt halen, doe dit dan door te blazen en niet door middel van een natte doek. Je kan bijvoorbeeld een föhn gebruiken op de laagste stand om al het stof van de bloemen af te blazen.

De droogbloemen hergebruiken

Zijn jouw droogbloemen aan het verouderen of ben je er gewoon klaar mee? Je kan ze een nieuw leven geven. Als je een grote bos droogbloemen hebt, dan kan je die in een paar kleine bosjes splitsen, om die in verschillende vazen te zetten door het huis heen en haal de kapotte bloemetjes ertussen uit. Of je kan het natuurlijk altijd weggeven als een leuk cadeau voor iemand.