Snowboard spullen huren of kopen?

mooie-snowboard

Ben je regelmatig in de bergen van Duitsland, Italië of Oostenrijk te vinden? Dan is het eens een goed idee om na te gaan denken of je voortaan je eigen snowboard spullen mee gaat nemen of dat je het blijft huren. Natuurlijk zijn er voordelen en nadelen verbonden aan beide gevallen. Juist hierdoor is het verstandig om er goed over na te denken.

Als we in Nederland ook bergen hadden en genoeg sneeuw, was deze keuze misschien makkelijker gemaakt. Natuurlijk kan je naar een van de vele indoor parken gaan, maar dit is vaak niet hetzelfde.

Wat heb je nodig?

Als je dus van plan bent om de spullen eventueel zelf aan te schaffen, dan heb je natuurlijk een snowboard nodig, snowboard schoenen, snowboard bindingen, snowboard pak, een helm, handschoenen, snowboard bescherming, een zonnebril en een snowboard tas. Dat is natuurlijk aardig wat. Daarbij zijn de kosten voor snowboardspullen redelijk hoog. Zo kan je een snowboard vanaf de 300 euro vinden en snowboard bindingen vanaf 150 euro.

Het is dus belangrijk om na te denken hoeveel je daadwerkelijk snowboard en hoe duur het is om alles te lenen. Wanneer het kopen goedkoper uitkomt, kan je snel de keuze maken.

Waar rekening mee houden?

Als je normaal gesproken met het vliegtuig naar je winterbestemming gaat, is het belangrijk om dan ook de kosten voor het meenemen van je spullen te berekenen. Snowboards vallen onder speciale bagage, waardoor je snel zal zien hoe duur het zal zijn.

Als je met je eigen auto gaat, kan het wel eens handig zijn om een dakkoffer aan te schaffen. Hier past namelijk veel in en als je met het hele gezin gaat snowboarden heb je deze ruimte wel nodig.

Als je met een busreis gaat snowboarden is het verstandig om na te vragen of je jouw eigen snowboardspullen mag meenemen.