Snorfiets of bromfiets kopen in Leiden

Je moet bij de keuze voor een nieuwe brommer niet alleen kiezen voor het merk en de kleur, in Nederland moet je ook kiezen tussen een snorfiets of bromfiets. Welk type het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van de plek waar je woont in Leiden, en waar je het meeste naartoe rijdt. Op deze pagina lees je hoe je een snorscooter of bromscooter kunt aanschaffen die bij je past.

Naast een scooter kopen kun je uiteraard ook een scooter leasen, kijk direct online naar de mogelijkheden voor een scooter betalen in termijnen.

  •     Een snorfiets of snorscooter is een gemotoriseerde tweewieler waarmee je maximaal 25 km/u mag rijden. Binnen de bebouwde kom rijd je op het fietspad waar mogelijk. Je hoeft geen helm te dragen.
  •     Een bromfiets of bromscooter is bijna gelijk aan een snorfiets maar hiermee mag je maximaal 45 km/u rijden. Je rijdt binnen de bebouwde kom op de openbare weg, en buiten de bebouwde kom rijd je op het fietspad. Een helm dragen is altijd verplicht.

De juiste scooter kiezen in Leiden

Naast de snelheid moet je ook kijken naar jouw vaste routes. Wanneer je op een plek woont in Leiden met veel fietspaden kan een snorfiets sneller zijn dan een brommer. Maar als je rond schooltijden rijdt, en de fietspaden zitten vol met kinderen, dan kan een bromfiets een betere keuze zijn. Houd er rekening mee dat je na aanschaf niet van type kunt wisselen, hoewel het enige verschil vaak de begrenzer is.

Bekijk alle merken en modellen online en bestel de scooter die het beste past bij jouw rijgedrag.