Olijfboom kopen voor in de tuin

Een olijfboom kan vanwege haar subtropische uitstraling uniekheid uitstralen in de achtertuin. Je kunt ze met meerdere soorten fruitbomen combineren in een boomgaard of in een plantenkas. Je haalt landen als Italië met de olijfboom in huis. De olijf is tevens een erg gezonde vrucht om te eten en door gerechten te verwerken zoals de zuid Europeanen van oudsher deden. Een olijfbomen kopen kan zorgen voor een mooie veelzijdige tuin. Olijfbomen zijn er in allerlei maten en soorten. Denk aan de bekende bijzondere Pon Pon of de Bonsai olijfboom. De bomen hebben olijfgroene bladeren en bijzondere stammen.

Soorten olijfbomen voor in de tuin

Een olijfboom kopen vergt normaal onderhoud. De boom bloeit in de warme maanden en straalt een flinke dosis elegantie uit. De Olea Europea is de boom die het meest wordt verkocht in het aanbod. Deze groep omvat de bolvormige olijfbomen met een mooie coupe van bladeren. Deze staan prachtig in een nette strakke tuin of op het terras. Ga je voor een Pon Pon of Bonsai dan zal deze zeker opvallen tussen de andere planten. De olijfboom bonsai kan een enorme stam krijgen. De stam van een flinke bonsai zal snel tussen de 180 en 300 cm dik kunnen worden. Soms nog dikker. De stam van de bonsai is uniek vanwege zijn grillige vervormde formaten. De boom valt daarom ook extra op. De bonsai olijfboom kopen is mooi als je voldoende ruimte hebt om deze te planten. Ze kunnen ook heel goed in een pot groeien. Deze moet wel ruim zijn afhankelijk van het formaat en de omvang van de boom.

Verzorging van olijfbomen

Een olijfboom kopen kan als je de plant ook goed kunt onderhouden. Sommige soorten kunnen een maximale vorst temperatuur verdragen. De meeste olijfbomen zijn winterhard tot -10/-12 graden onder nul. Als het nog kouder is vormt een vliesdoek de juiste oplossing om de plant af te dekken. De grond moet vruchtbaar zijn en vochtig. In droge maanden moeten de planten extra water. Het geven van mest kan in de zomer eens per twee maanden.