Het belang van een BHV training
Een BHV training volgen? Tijdens de training wordt je binnen twee dagen opgeleid tot gecertificeerd BHV’er. De trainingen worden gegeven door gespecialiseerde instructeurs die veel ervaring hebben in het opleiden van bedrijfshulpverleners. Je kunt voor een basistraining kiezen wanneer je nog niet in het bezit bent van een certificaat. Heb je wel een certificaat maar verloopt deze bijna? Dan is het ook mogelijk om een herhalingstraining te volgen. Zo houdt je het certificaat up-to-date en kun je aan de gang blijven als bedrijfshulpverlener. Ieder bedrijf heeft meerdere BHV’ers die in kunnen grijpen bij calamiteiten.
Dit leer je tijdens een BHV training
Een BHV training bestaat uit verschillende onderdelen. In de eerste plaats is er een stukje theorie. Dit is vooral bedoeld als basis voor de praktijk. Het grootste gedeelte van de training bestaat namelijk uit praktijk. Met praktijk krijg je niet alleen zeer echte situaties, maar krijg je de technieken veel beter onder de knie. Je leert tijdens een BHV training onder andere brand bestrijden, een kantoor ontruimen en levensreddende handelingen. Een ander belangrijk onderdeel van de training is communicatie.
Na twee dagen training krijg je een certificaat en ben je BHV’er. Het certificaat is twee jaar geldig. De Arbowet stelt verplicht dat ieder bedrijf zorgt voor genoeg bedrijfshulpverleners. Werknemers moeten goed opgevangen en verzorgd worden wanneer er sprake is van een noodgeval. Bedrijfshulpverleners kunnen de werkplek ontruimen, maar ook een brand blussen. Met BHV’ers in dienst zorg je als bedrijf voor een veilige werkomgeving. Er is geen regelgeving omtrent de hoeveelheid BHV’ers, maar er wordt aangeraden om 1 BHV’er op 10 werknemers te hebben.