De toevoeging van inlegzolen

inlegzolen

Een kwart van alle beenderen in je lichaam zitten in je voeten. Daarom is het van groot belang om goed voor je voeten te zorgen. Inlegzolen kunnen hier goed bij helpen. 

In de meeste wandelschoenen zitten standaard inlegzolen. Deze zorgen voor wat extra comfort maar hebben niet de specifieke eigenschappen die jouw voeten daadwerkelijk nodig hebben. Hiervoor bestaan veel verschillende losse inlegzolen die net allemaal iets anders zijn. 

Verschillende varianten

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten inlegzolen. Door de juiste inlegzool te kiezen voor jouw voeten krijg je niet alleen meer comfort maar bespaar je jezelf ook een hele hoop ellende. In de vorm van pijn klachten zoals zere voeten en blaren of zelfs rug- en nekklachten. Als je voeten in de juiste houding staan wanneer je loopt dan verbetert je hele lichaamshouding. 

Inlegzolen kunnen je voeten warmer houder, zweetvoeten tegengaan, extra demping geven (ook tijdens het hardlopen), een afwijkende voet of stand van de voeten corrigeren en de druk onder je voeten een stuk beter verspreiden. Zo zijn er ook inlegzolen die je op maat kunt knippen zodat deze in jouw favoriete schoenen passen. Let wel op, want voor het goed corrigeren van je voeten heb je vaak wel nieuwe schoenen nodig die nog niet zijn ingelopen op de verkeerde manier.