Alles over prefab woningen

Niet meer weg te denken uit de bouw zijn de Prefab woningen. Maar wat is een Prefab woning eigenlijk en hoe worden ze gebouwd?

Prefab woningen – een soort bouwpakket

Prefab is een afkorting voor voorgefabriceerd. Dat wil zeggen dat veel elementen voor de bouw van een prefab-woning al in een fabriek zijn gebouwd en op de bouwplaats alleen nog maar in elkaar gezet moeten worden. De pasklare onderdelen worden onder ideale omstandigheden in een grote fabriekshal gemaakt.

In de fabriek worden de muren kant-en-klaar gemaakt. Kozijnen en zelfs alle elektra aansluitingen zijn al voorbereid. Op de bouwplaats worden de delen dan alleen nog in elkaar gezet door een montage team. Dat gaat natuurlijk razendsnel omdat de monteurs alleen nog maar de muren, vloeren en de dakopbouw moeten plaatsen en met elkaar verbinden. Op deze manier kan een huis al in één dag wind- en waterdicht worden opgeleverd.

prefab woningen zijn efficiënt en snel leverbaar

Omdat de Meer informatie over een prefab huis bestaan uit elementen die worden gebouwd in een fabriek bouw je onder ideale omstandigheden. Vochtproblemen en weersinvloeden hebben tijdens het bouwen geen impact op de bouw van je prefab-woning.

Dankzij de efficiënte bouwwijze zijn prefab-woningen relatief goedkoper dan bouwen op de klassieke wijze. Bouw je met een gespecialiseerde aannemer dan zijn de voordelen van een prefab-woning al snel inzichtelijk. Denk aan de snelle bouwwijze, vlotte oplevering en weinig tot geen bouwfouten. Kies bij een aannemer voor jou prefab-woning altijd voor een gerenommeerd bedrijf wat samenwerkt met vereniging Eigen Huis. Dat weet je zeker dat het goed zit met de kwaliteit van je toekomstige woning.

Bouwstijlen en prefab-woningen

Vroeger was het bouwen van bouwen van Meer informatie over een prefab huis gebonden aan vaste maten en materialen. Vooral woningbouwverenigingen maakte graag gebruik van de prefab bouwwijze vanwege de lagere kosten. Tegenwoordig is het bouwen van een prefab-woning in je eigen stijl en bouwwijze geen probleem meer. Dankzij de nieuwe technologieën kan iedere individuele wens worden omgezet in een prefab woning.